Primark

PRIMARK

Primark és una cadena irlandesa de centres comercials que pertany al grup Associated British Foods i està especialitzada en roba i complements a preus baixos. La majoria dels productes que venen es fabriquen exclusivament per al grup, però també es comercialitzen peces fora de temporada d'altres marques.

Al 1969 es va obrir la primera tenda del grup en Mary Street de Dublín, amb el nom de Penneys. En menys d'un any es van inaugurar quatre locals més a la capital irlandesa, i en 1971 es va obrir el primer en Cork. Dos anys després va arribar a Regne Unit sota la marca Primark. En 2000 va aprofitar la retirada de C&A de el mercat britànic per adquirir els seus locals, la qual cosa li va ajudar a superar els 100 establiments.

Des de 2006 ha iniciat un pla d'expansió internacional a Europa, que va començar amb la inauguració d'una tenda en un centre comercial a Torrejón d'Ardoz, (Madrid, Espanya). En 2009 ha obert negocis a Portugal, Països Baixos, Alemanya i Bèlgica. Actualment la marca Penneys s'utilitza només en la República d'Irlanda, mentre que en la resta de països es diu Primark.


El principal mercado de Primark es la Unión Europea. Solo en las islas británicas suma más de 200 establecimientos. Mánchester (Reino Unido) cuenta con la tienda más grande del grupo, más de 13 900 metros cuadrados. Primark inició su expansión internacional en 2006 con una tienda en Madrid, y actualmente cuenta con más de 40 establecimientos en España.


 Enllaç a la pàgina web de la tenda: https://www.primark.com/es/homepage
 Resultat d'imatges de primark

 Resultat d'imatges de bolsas de primark
















 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Subdued

Brandy Melville

Pull&Bear